BLOG

ANASAYFA > BLOG > + Netinternet 2018 Yılı İçerisinde Neler Yaptı?
Netinternet 2018 Yılı İçerisinde Neler Yaptı?
2018-12-28

Netinternet 2018 Yılı İçerisinde Neler Yaptı?


Her yıl yaptığımız gibi birkaç gün sonra geride bırakacağımız 2018 yılında da neler yaptık, şirketimizde ve alt yapımızda ne gibi değişiklikler oldu, yatırımlarımız ve yeni hizmetlerimiz hakkında siz değerli müşterilerimizi bilgilendirmek istiyoruz. Alt yapımızda yaşanan değişiklikler ile 2018 Z raporunu paylaşmaya başlıyoruz;

Paralel olarak bir aktif, iki yedek olacak şekilde konumlandırılmış UPS sistemimizde artan kapasitemizi göz önünde bulundurarak iki aktif, iki bağımsız yedek olacak şekilde dörde yükselttik. Kapasite olarak dört UPS’in birbirine paralel çalışması nedeniyle şu an her biri için %23.45 yük kapasitesinde çalışan UPS sistemimizin olağanüstü bir durumda üçünün birden devre dışı kalması halinde  dahi kesintisiz enerji sağlayabilir seviyedeyiz.

İklimlendirme sistemimizde de bir aktif, iki yedek olarak konumlandırılan ana yapımızı büyüme oranımızı göz önünde bulundurarak güçlendirdik. Geçtiğimiz bahar aylarında, üç motorlu çift (3x2) kondansatörü diğer cihazlarımızda olduğu gibi kendi içinde de yedekli çalışan 110KW yeni nesil Emerson Liebert Hiross cihaz entegre edilerek diğer iklimlendirme sistemleri ile online olarak çalışabilmesi için gerekli paralelleme işlemi yapılarak aktif edildi. Soğutma kapasitemiz 430KW gücüne (~1.5 Milyon BTU) ulaşmış oldu.

Fiziksel alanlar ile ilgili olarak güvenli bir soğutma sağlayabilmek adına veri merkezi iş standartlarına uygun aralıklar ile konumlandırılan kapalı koridor akıllı kabinet sistemlerimize yeni bir koridor daha eklendi. Müşteri ihtiyaçları göz önünde bulundurarak tamamı 47U boyutlarında olan kabinetlerimizde, yedekli PDU, hassas enerji sayacı, KAEL, ABB, Schneider Electric gibi sektöründe lider markaların en kaliteli ürünleri kullanıldı.

2018 yılının sonlarına doğru daha büyük, geniş bir network bandwidth kapasitesine sahip olabilmek adına internet erişim kapasitemizi %50 oranında arttırırken, aynı atılımı %100 oranında Dos-DDoS filtreleme sistemlerinde de yaptık. Yurt dışı operatörlerinden başka yurt içi operatörlerinden de DDoS filtreleme konusunda servis almaya başladık. Yapılan bu hizmet alımları ile birlikte yurt dışı DDoS filtreleme konusunda 2 Tbps (2000 Gbpps) yurt içinde ise 360 Gbps filtreleme kapasitesine Netinternet’i dahil etmiş olduk.

Yıl içerisinde satın alınan network ekipmanları, sunucular ve diğer tüm yatırımların maliyeti 1.8 Milyon Türk Lirası üzerinde olarak hesaplanmıştır. 2018 de sadece para harcayarak yaptığımız işleri tabi ki paylaşmayacağız. Yeni hizmetler, biten projeler ve hizmetlerdeki değişimleri de duyurmaya devam ediyoruz…

Tamamen şirketimiz tarafından geliştirilen 2017 yılında başlatılan www.ilkbyte.com projesi tamamlandı ve hizmete girdi. Yurt dışındaki örneklerinden ilham alınarak %100 Netinternet tarafından Türkiye’de geliştirilen İlkbyte, saatlik olarak ücretlendirilen, kolayca kurulabilen ve yeniden ölçeklendirilebilen SSD tabanlı sunucular sunar. Yerli ve milli yazılımımız olan İlkbyte KVM sanallaştırma teknolojisini kullanan komple bir sanallaştırma otomasyon sistemidir.

Netinterent 2.0 versiyonu ile yenilendi. Yeni versiyon ile birlikte değişen yazılım alt yapısıyla web sitemiz pek çok konuda yeni kabiliyetlere de sahip oldu. Alan adı yönetim sistemi tamamen değiştirildi. Çok daha hızlı ve kullanıcı isteklerine göre yeniden düzenlendi, hizmet yönetimine ilişkin hizmete özel sayfalar eklendi. Yeni çalışmaya başladığımız ödeme kuruluşu ile entegrasyonumuz tamamlanır  tamamlanmaz kredi kartı saklama, tek tuşla ödeme, kullanıcı seçimi ile seçili ürünlerin otomatik kredi kartı ile yenilenmesi gibi pek çok özellik kazanıldı. Network otomasyon sistemi ile birlikte tam entegre çalışan Netinternet 2.0 tamamen şirketimiz tarafından geliştiriliyor, siz değerli müşterilerimizin istekleri, geri bildirimleri doğrultusunda da geliştirilmeye devam ediliyor..

Yine yaklaşık 10 yıldır tamamen şirketimiz tarafından geliştirilen network otomasyon sistemimiz bu yıl kullandığı teknolojileri değiştirerek 10 katın üzerinde bir performansa sahip oldu. Şirketimiz içerisinde yeni kullanılmaya başlayan programlama dilleri ile tamamen baştan yazılan sistemimiz yeni teknolojiler ve çalıştığımız tüm operatör ve operatör servisleri ile full entegre çalışmaya devam ediyor. Son olarak yeni network otomasyon sistemimiz internal API vasıtası ile müşterilerimiz tarafından da kendi ağları için yönetilebilir duruma getirildi.  

Sadece kendi işine odaklanmak isteyenlere özel olarak yeni bir hizmet olan Yönetilen Sunucular hizmeti de bu yıl müşterilerimize sunulmaya başlandı. Hizmetimize mevcut müşterilerimiz ve aramıza yeni katılan müşteriler müthiş bir ilgi gösterdi. %100 Yönetilen ve anlık olarak teknik ekibimiz tarafından monitör edilen Yönetilen Sunucular hizmetinin kapsamını, özelliklerini önümüzdeki yıl içerisinde mevcut müşterilerimizin geri bildirimleri ile geliştirmeye devam edeceğiz.

Artık alan adlarını ICANN akreditasyonu tamamlanan iştirak şirketimiz Digivity B.V. üzerinden tescil etmeye başladık. Bir yıllık aradan sonra 2019’a girerken özlenen muhteşem alan adı kampanyaları ile karşınızda olacağız!

2018 Yılına veda ederken 2019 yılı planlarımız çoktan hazırlandı. Yeni yılda işinize değer katacak yeni ürünler, hizmetler, özelliklerle tekrar karşınızda olacağız.

Yeni yılınız kutlu olsun!

 

Avatar
Abdullah Altunbaş Teknik Şef
Netinternet Bilişim Teknolojileri A.Ş.'de teknik konularda liderlik yapıyorum. 15 yıldır bu alanda çalışıyorum ve özellikle sistem yönetimi, ağ teknolojileri ve yazılım geliştirme konularına odaklanıyorum.
Yorumlar
Avatar
Mert 5 yıl önce

Netinternet tek geçerim.

Yorum Yap