WHM Panel Reseller Center Kullanımı

ANASAYFA > BILGI BANKASI > WHM Panel Reseller Center Kullanımı
# / 2014-09-03
WHM Panel Reseller Center Kullanımı

WHM’de aktif olarak çalışan bir siteye ya da yeni açtığınız bir hizmete reseller yetkisi atayabilir ve bu yetki altında hangi işlemleri yapacağının yetkilerini belirleyebilirsiniz. Sizin belirlemiş olduğunuz yetki ve limitler dahilinde, artık reseller ana hesap kullanıcısı da paketler oluşturabilir ve yeni hesaplar açarak bu paketleri hesaplar ile ilişkilendirebilir.

WHM panel üzerinde sol taraftaki menüde “Reseller Center” bölümü bulunmaktadır.Bu bölüme giriş yaptıktan sonra karşınıza gelen ekranın üst kısmından hangi alan adına reseller yetkisi vermek istiyorsanız o alan adını listeden seçerek “Ok” butonu ile işleminizi tamamlayabilirsiniz. Sağ taraftaki menüden ise eklediğiniz reseller yetkisini silebilirsiniz.

reseller

Reseller yetkisini verdikten sonra bu kullanıcıya verilmesi gereken yetkileri ve limitleri ayarlamanız gerekmektedir.Yine aynı ekran üzerinde Edit Privileges/Nameservers bölümüne giriş yaparak limitleri ve yetkileri belirleyebilirsiniz. Bu bölüme giriş yaptıktan sonra öncelikle karşınıza gelen ekranda aşağıdaki resimde göreceğiniz şekilde ayarları yaparak vermek istediğiniz disk kotası ve trafik limitini belirmelisiniz. Buradaki en üstte yer alan “Limit the total number of accounts adanaonl can create to 0 accounts” bölümü, bu reseller sahinin açabileceğini hesap limitini belirmektedir.

reseller2

Bu limitleri belirledikten sonra aynı sayfanın alt kısmındaki yetkilendirmeleri düzenlemeniz gerekiyor.Bu yetkilendirmeleri dilediğiniz gibi seçebilirsiniz. Karar tamamen sizindir. Ancak dikkat etmeniz gereken en alttaki “Root Acces” yetkisini vermemektedir. Eğer bu yetkiyi verirseniz reseller kullanıcısı root yetkisi ile sunucuda istediği tüm işlemeleri yapabilir. Eğer reseller kullanıcısı kendisine ait isim sunucularını (nameserver) kullanmak istiyor ise aynı sayfanın en altındaki nameserver düzenleme bölümünden kullanmak istenilen nameserver bilgilerini girebilirsiniz.Bu bilgileri kaydettiğinizde reseller sahibinin yeni açmış olduğu her hesap otomatik olarak kendisine ait nameserver bilgileri ile aktif olacaktır.

reseller3

Oluşturulan reseller hesabı ile ilgili alt menüden reseller yetkilerimizi, ana hesap ismimizi ve limitlerimizi kontrol edebilir.

reseller4

View Reseller Usage and Manage Account Status

Reseller hesabımız içerisindeki web sitelerimizin limitlerini görebildiğimiz kısımdır. Her web sitemize atamış olduğumuz limitlerin dışına çıkıp çıkmadığını bu kısımdan detaylı olarak görebiliriz. Ayrıca tüm web sitelerimizi durdurabilir, tekrar açabilir veya silebiliriz.

reseller5

Manage Reseller’s Shared IP

Reseller hesabımız içerisinde bulunan web sitelerimizin paylaşımlı olarak toplu halde ip adreslerini değiştirdiğimiz kısımdır.

Change Ownership of Multiple Accounts

Reseller hesabımız altında bulunan web sitelerimizin sahibini bu kısıımdan değiştirebiliriz. Bu kısıma direkt olarak whm panel arama kısmından da ulaşabiliriz. Reseller center altından reseller hesabımızı seçip Change Ownership of Multiple Accounts dediğimizde direkt olarak değiştireceğimiz web siteleri karşımıza gelecektir. Aşağıdaki resimdeki gibi..

res3

Whm Panel üzerinden ulaştığımızda aşağıdaki resimdeki gibi hangi reseller hesabında işlem yapılacağını gösteren kısım gelecektir.

changer

Avatar
Abdullah Altunbaş Teknik Şef
Netinternet Bilişim Teknolojileri A.Ş.'de teknik konularda liderlik yapıyorum. 15 yıldır bu alanda çalışıyorum ve özellikle sistem yönetimi, ağ teknolojileri ve yazılım geliştirme konularına odaklanıyorum.
Yorumlar

Henüz yorum yok.

Yorum Yap